Огiрок Паризький корнішон, 50 нас. (драж.)
ОПИС
Паризький корнішон — середньоранній сорт, період від сходів до початку плодоношення 45-50 днів. Плід зелений, циліндричної форми, довжиною 10-12 см, масою 60-80 г. Плоди хрусткі, з відмінними смаковими властивостями, використовують свіжими, для консервування та засолювання.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт для відкритого ґрунту, вирощується через розсаду та прямим висівом. Проростає насіння при +12-13°C. Двох — трьох тижневу розсаду з 23 справжніми листками висаджують у відкритий ґрунт, коли мине загроза заморозків. Густота стояння 2-3 рослини/кв.м. Денна температура для огірка становить +25-30°C, нічна +15-18°C. Значне підвищення або зниження температур сповільнює ріст рослини, огірки перестають плодоносити. Якість плодів залежить значною мірою від достатньої вологості повітря та сонячного світла. Огірок краще розвивається на легких за механічним складом ґрунтах, які мають нейтральну кислотність. Рослина дає гарні врожаї на збагачених органікою та мінеральними добривами ґрунтах.
Дражоване насіння - це насіння, покрите захисною та живильно оболонкою. Зовні насіння, що пройшло процес дражування, набуває кулястої форми. До складу дражувального розчину входять торф, керамзит, деревне борошно та інші ефективні наповнювачі. До складу оболонки драже додають мікродобрива, регулятори росту та засоби захисту рослин.
- Насіння: сортове (дражоване)
- Запилення: бджолозапильний
- Термін дозрівання: середньоранній