Картопля Коломбо, 20 кг
Коломбо — столовий сорт раннього терміну дозрівання. Був виведений в Нідерландах. Оригінатором є HZPC Holland. Від посадки бульб до технічної стиглості проходить 60-70 днів. Першу копку можна проводити на 45-й день від появи сходів. Кущ прямостійний, розлогий, з великою кількістю листочків, досягає у висоту 50-55 см. Листя смарагдового відтінку, а його розмір варіюється від середнього до великого. Квітки білосніжно-бузкового кольору. Бульби досить вирівняні за формою і розмірами, світло-жовтого кольору, окрема картоплина досягає у вазі від 80 до 125 грамів. Шкірочка гладенька. Вічка мініатюрні, поверхневі. М'якуш жовтого кольору. Вміст крохмалю в цій картоплі знаходиться в межах 11-15%, сухої речовини – 16,9%. Смакові якості характеризуються як добрі та відмінні. Під кожним кущем утворюється 12-15 великих картоплин. За умови правильної агротехніки, з одного гектару вдається зібрати 42,25 тонни картоплі. Товарність бульб має показники 81-98%, лежкість — близько 95%. Під час тривалого зберігання смакових якостей не втрачає. Картопля Коломбо характеризується стійкістю до збудника картопляного раку, до парші та до золотистої картопляної цистоутворюючої нематоди. За даними офіційного оригінатора, для сорту характерна середня стійкість до фітофтори. Призначений виключно для приготування домашніх страв. Має відмінні смакові якості. З картоплі даного сорту готують перші та другі страви.
Особливості сорту картоплі Коломбо
Отримання надранньої продукції.
Висока і стабільна врожайність
Повторна посадка за один сезон.
Механізоване збирання.
Високі смакові властивості.
Універсальне використання в кулінарії.
-Селекція: HZPC Holland B.V. (Нідерланди)
-Репродукція: перша
-Форма бульби: овальна
-Колір шкірки: білий з бурштиновим відтінком
-Колір м'якуша: жовтий
-Термін дозрівання: ранньостиглий (50-60 днів)
-Середня кількість бульб в кущі: 12-14 шт.
-Середня вага бульби: 80-130 г
-Тип ґрунту: слабокислий
-Лежкість: 6 місяців
-Кулінарний тип: АВ (універсальний)
-Вміст крохмалю: 11-15%