Міцелій Глива королівська, 10 г

Відгуків: 0
Залишити свій відгук
30.00грн.
Товар додається в кошик
Опис
Відгуки (0)

Глива королівська — це найбільший різновид глив. Капелюшок діаметром 5-15 см, кругла, опукла, з віком розширюється. Ніжка гриба товста, довжиною 5-10 см. На 7-8% м'якуш глив складається з мінеральних речовин, серед яких необхідні людині залізо, калій, йод, кальцій і т.д.
За рівнем вмісту вітаміну PP глива вважається найціннішим грибом. За складом вітамінів глива схожа на м'ясо — м'якуш цих грибів містить вітаміни групи B, а також С, Е, і D2. Крім того, при вживанні цих грибів в їжу організм отримує ферменти, що сприяють розщепленню жирів і глікогену. Вважається, що в результаті вживання гливи знижується рівень холестерину в крові, а сік цього гриба пригнічує розвиток кишкової палички. Плодоношення проходить хвилями, 3-4 роки на м'якій деревині та 5-7 років на твердій. Використовується в домашній кулінарії у вареному, тушкованому, солоному, смаженому та сушеному вигляді.

ІНСТРУКЦІЯ З ВИРОЩУВАННЯ

Гливу вирощують на деревних колодах в теплицях або підвалах, в тінистих місцях на присадибній ділянці.

Вирощування грибів на деревині (екстенсивний спосіб).

Свіжозрубані стовбури осики, тополі або дуба розпилюють на колоди завдовжки 30-40 см і діаметром 15-25 см. У підготовлених відрізках свердлять отвори глибиною 4-5 см і діаметром 2 см або роблять надпили по всій площі, або зарубки сокирою. У ці отвори кладуть трохи міцелію, після закривають шматочками кори, трісками, тирсою або мохом, щоб грибниця не вивалювалась з них. Повітря в приміщенні повинне бути не сухим, з відносною вологістю 90%. При меншій вологості можна розбризкувати воду. Через 2-3 місяці міцелій гриба пронизує всі колоди. Надалі їх можна винести з приміщення і кожну колоду прикопати в землю на глибину 10-15 см в затінене місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені, а можна висаджувати відразу в саду, до того ж в будь-який час року, навіть взимку.
Морозів міцелій не боїться. У цей період необхідно поливати колоди. Гриби, висаджені на деревині, ростуть 5-6 років.
Одного упакування міцелію досить на 50 кг деревини.

Вирощування грибів на рослинних рештках (інтенсивний спосіб).

Як субстрат використовується солома або лузга соняшника. Солома і лузга повинні бути хорошої якості, без ознак гниття і цвілі. Перед обробкою солому бажано подрібнити, в домашніх умовах досить буде подрібнення до 3-7 см. Подрібнення робить солому компактною і більш доступною для ферментів міцелію. Для домашніх умов можна використовувати прості варіанти пастеризації, наприклад, окропом. Субстрат заливають водою з температурою +80-90°C і витримують 3-4 години для лушпиння або 7-8 годин для соломи. Потім воду зливають, а субстрат (солома або лузга) повинен охолонути до температури +20-30 °C. Перед посівом міцелію і наближено визначають вологість субстрату — якщо стиснути субстрат в руці, то між пальцями повинні проступити крапельки води, що відповідає оптимальній вологості субстрату - 70%. При перезволоженні вода буде стікати цівками. Охолоджений і відтиснутий субстрат перемішують з міцелієм. Готовий компост помістити в поліетиленовий прозорий мішок. Зав'язати. Для повітрообміну зробити по всій площі пакета кілька надрізів розміром 3-5 см. Вийшов готовий грибний блок.
Пророщування міцелію триває 15–18 діб при температурі +14–28°C. При плодоношенні використовується природна та активна вентиляція.
Освітлювати субстратні блоки слід тільки під час плодоношення, а на відкритих ділянках і в приміщеннях з вікнами нормальним вважається режим день — ніч. У тих місцях, де з'явилися зачатки плодових тіл, акуратно роблять надрізи плівки. Плодоношення проходить хвилями 2-3 тижні через 5-7 днів між хвилями. Найбільший урожай приносять перші три хвилі. Урожайність 35-40% від ваги субстрату.
Норма витрати - 2% міцелію від загальної маси зволоженого, запареного субстрату.

Поле повинно містити від 3 до 25 символів!
Текст відгуку повинен містити від 3 до 1000 символів!
Будь ласка, оберіть рейтинг відгуку!
Відгуки для даного товару відсутні