Міцелій Лисичка жовта, 10 г
Лисичка жовта — їстівний гриб з роду Cantharellus родини канарейкових. Капелюшок увігнутий, жовто-коричневий. Край капелюшка звисає донизу. Складки на нижній поверхні помаранчеві або білі. Ніжка жовтувата, звужується до основи. М'якуш щільний, світло-жовтий, з фруктовим запахом.
Ніжка висотою 2-4 см, товщиною 1-2 см, зрощена з капелюшком, циліндрична, щільна, жовта. М'якуш білий, на зрізі повільно жовтіє, пружний, щільний, дуже рідко пошкоджується хробаками. Смак слабо виражений, сильний запах, приємний.
Лисичка – делікатесний гриб. Свіжі гриби можна смажити, готувати їх смачні супи. Лисички солять, маринують, сушать.
ІНСТРУКЦІЯ З ВИРОЩУВАННЯ
На площі 2,5-3 кв.м зробити поглиблення на 30 см і наповнити поживною сумішшю.
I шар — (вистилається на дно) опале листя, трава, трухлявина або кора деревини (10 см).
II шар — гнойовий перегній або земля, зібрана під деревами (10 см).
Потім рівномірно по всій площі розсипати зерновий міцелій.
III шар — знову рослинні залишки, як і в I шарі, тільки товщиною 3 см.
IV шар — ґрунт (3-5 см)
Після посіву зволожувати крапельним способом. При сухій погоді та високій температурі зволожувати в міру потреби як до появи грибів, так і під час їх росту.
Перші гриби порадують вас вже через 1,5-2 місяці, потім будуть з'являтися кожні 1-1,5 тижня. На відкритому ґрунті ростуть з травня до пізньої осені. Живе грибниця до 5 років.
У приміщенні гриби можна вирощувати як і печериці, але результати будуть значно гірші, ніж на відкритій ділянці, ймовірність схожості також знижується.
Ростуть гриби при температурі від +5 до +30°C, оптимальна температура від +12° до +26°C.
У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна в будь-який період року.