Міцелій Маслюк звичайний, 10 г

Відгуків: 0
Залишити свій відгук
33.00грн.
Товар додається в кошик
Опис
Відгуки (0)

Маслюк звичайний — поширений їстівний гриб. Діаметр капелюшка становить 3-14 см, капелюшок має напівкулясту, пізніше округло-опуклу, плоско випуклу або подушкоподібну, або навіть плоску форму, іноді горбиста з піднятим краєм. Шкірка легко відокремлюється від м'якоті, має радіально-волокнисту будову, сильно слизова.
М'якуш у капелюшку м'який, соковитий. Трубчастий шар, що приріс до ніжки, жовтий, пори спочатку білуваті або блідо-жовті, потім жовті або темно-жовті, дрібні, округлі. Ніжка 3-11 см заввишки та 1-2,5 см завтовшки, циліндрична, суцільна, поздовжньо-волокниста. Використовується в супах, смаженим, солоним, маринованим, в соусах та гарнірах.

ІНСТРУКЦІЯ З ВИРОЩУВАННЯ

На площі 2,5-3 кв.м зробити поглиблення на 30 см і наповнити поживною сумішшю.
I шар — (вистилається на дно) опале листя, трава, трухлявина або кора деревини (10 см).
II шар — гнойовий перегній або земля, забрана під деревами (10 см).
Потім рівномірно по всій площі розсипати зерновий міцелій.
III шар — знову рослинні залишки, як і в I шарі, тільки товщиною 3 см.
IV шар — городній ґрунт (3-5 см).
Після посіву зволожувати крапельним способом. При сухій погоді високій температурі зволожувати в міру потреби як до появи грибів, так і під час їх росту.
Перші гриби порадують вас вже через 1,5-2 місяці. Потім будуть з'являтися кожні 1-1,5 тижня. На відкритому ґрунті ростуть з травня до пізньої осені. Живе грибниця до 5 років.

У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким же способом, як і печериці, але результати будуть значно гірше, ніж на відкритій ділянці; ймовірність схожості також знижується. Ростуть гриби при температурі від +5 до +30 °C, оптимальна температура від +12 до +26 °C. У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна в будь-який час року.

Поле повинно містити від 3 до 25 символів!
Текст відгуку повинен містити від 3 до 1000 символів!
Будь ласка, оберіть рейтинг відгуку!
Відгуки для даного товару відсутні