Міцелій Печериця королівська коричнева, 10 г

Відгуків: 0
Залишити свій відгук
33.00грн.
Товар додається в кошик
Опис
Відгуки (0)

Печериця королівська коричнева — один з найкращих видів печериць. Такі печериці мають більш виражений грибний смак і запах. Перевагою королівської печериці коричневої є схожість смаку до білого гриба.
Поверхня капелюшка гладка, у середині часто глянцева або радіально-волокниста, може бути лускатою. М'якуш щільний, соковитий, на зламі рожевий або червоніє. Молоді платівки рожеві, зрілі, темно-коричневі, з фіолетовим відтінком. Ніжка 3-10 см заввишки, 3-4 см ширини, гладка, циліндрична, заповнена або майже порожня, з добре вираженим кільцем. У їжу вживаються у свіжому, солоному та маринованому вигляді.

ІНСТРУКЦІЯ З ВИРОЩУВАННЯ

При вирощуванні печериць використовуються наступні склади компосту:

Варіант 1. Солома свіжа, суха - 12 кг, пташиний, кінський або коров'ячий гній (свіжий) - 8 кг, час підготовки - 24-26 днів.

Підготовка компосту.
Пошарово укладаючи солому і гній, утворюємо штабель (бурт). Після укладання бурт щодня поливають, не даючи йому пересихати, консистенцію болота утворювати не потрібно. Обертати таким чином, щоб зовнішні шари бурту знаходились всередині, а внутрішні — зовні 4-5 разів протягом всього періоду підготовки субстрату. Ознакою готовності субстрату є зникнення запаху аміаку. Готовий компост укладається в грядки (відкритий ґрунт) шаром не менше 10 см, в ящики та поліетиленові мішки — шаром не менше 20 см.

Варіант 2.Не потребує підготовки. 20 кг готового перегною (гній, що пролежав понад рік, без запаху аміаку) будь-якого, крім свинячого.

Норма посадки.
Глибина посадки 5-7 см. Посів проводиться пучками міцелію в лунки на відстань 15-18 см одна від одної. На час росту міцелію грядка страхується від пересихання соломою або мішковиною. Після розростання міцелію (12-15 днів) поверхню компосту вкривають покривною землею (ґрунтом, змішаної з торфом у співвідношенні 1: 1 або просто городній ґрунт) висотою 2 см (6-7 кг).

Плодоношення.
Оптимальний температурний режим +16-29°C, режим освітлення день — ніч або 4 години на добу в закритих приміщеннях, сприятлива вологість повітря повинна бути не нижче 85% (при необхідності крапельний полив). Приблизно через 20-30 днів з'являться перші гриби. Плодоношення протікає хвилеподібно і триває протягом 6 тижнів, період між хвилями 7-10 днів. Врожайність 18 кг за три хвилі.

Норма витрати.
Одне упаковування розрахована на 20 кг компосту.

Вирощування шампіньйонів на присадибній ділянці.

На відкритих ділянках печериці ростуть в тінистих місцях, в півтіні — під деревами, кущами, в малиннику, на грядках полуниці, з затінених сторін за господарчими будівлями та парканами, де їм не можуть пошкодити прямі сонячні промені. Ґрунт на площі 2,5-3 кв. м необхідно розпушити. При цьому бур’яни, коріння трав, якщо вони не шкодять іншим культурам, видаляти не потрібно. На розпушену поверхню посіяти міцелій. Потім зверху рівномірним шаром 5-7 см розсипати компост. Плодити грибниця почне через 2-2,5 місяці, до цього часу видимих змін на поверхні ґрунту не помітно. Плодоношення триває в період з ранньої весни до пізньої осені. Протягом усього цього періоду печериці можна висаджувати. Врожайність культивованої печериці дуже висока — з 1 кв.м до 12 кг грибів за місяць.

Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для печериці оптимальне значення кислотності pH = 7-7,5. Більш кислий ґрунт (число pH менше) необхідно розкислювати поливши розчином негашеного вапна (100 г вапна на 5 л води на 1 кв.м)

Аматорське вирощування мікоризних та інших ґрунтових грибів не дає гарантованого результату, через те, що урожай грибів сильно залежить від погодних і багатьох інших факторів. Проте, якщо «набити руку», набути достатнього досвіду у вирощуванні мікоризних грибів, а також якщо старанно працювати можна розраховувати на непогані результати.

Поле повинно містити від 3 до 25 символів!
Текст відгуку повинен містити від 3 до 1000 символів!
Будь ласка, оберіть рейтинг відгуку!
Відгуки для даного товару відсутні