Міцелій Рижик звичайний, 10 г
Рижик звичайний — гриб прекрасно підходить для засолювання. Рижик містить у своєму складі антибіотик — лактаріовіолін, що пригнічує розвиток багатьох бактерій, в тому числі збудника туберкульозу. Поверхня гриба вкрита невеликими ямками. М'якуш щільний, жовтувато-оранжевий, на зламі зелений. Молочний сік рясний, густий, помаранчевого кольору, з фруктовим ароматом, солодкуватий, на повітрі зеленіє. Гриби рижики за кількістю окремих вітамінів не поступаються овочам і фруктам. Вживають зазвичай в солоному вигляді, також у вареному і смаженому.
ІНСТРУКЦІЯ З ВИРОЩУВАННЯ
У затемненому місці, на площі 2,5-3 кв.м, заглибитися на 30 см і наповнити поживною сумішшю.
І шар — вистилається на дно опале листя, траву або кору деревини (10 см).
II шар — лісовий перегній або земля з-під дерев (10 см). Потім рівномірно по всій площі розсипати сухий міцелій попередньо змішаний з 1 л сухого ґрунту.
III шар — рослинні залишки, як і в першому шарі, але товщиною 3 см.
IV шар — городній ґрунт (3-5 см). Після посіву зволожувати крапельним способом.
Перші гриби з'являться через 1,5-2 місяці, потім кожні 1-1,5 тижня.