Буряк Урсус Полi ПРОФ, оброблений, 300 г (Франція)
ОПИС
Урсус Полі — технічна кормова культура польської селекції. Великоплідний урожайний сорт використовують для вирощування на корм сільськогосподарським тваринам. Соковитий м'якуш буряка тварини добре поїдають з добавкою концентрованого твердого корму, або ж окремо. Використання багатих цукрами та рослинним білком коренеплодів дає суттєву економію: скорочуються витрати на корми — знижується собівартість продукції.
Ознаки сорту.
Середньостиглий сорт кормового буряка.
Вегетаційний період — 145-150 днів.
Багаторостковий сорт.
Напівцукрового типу.
Коренеплід циліндричної форми жовто-оранжевого кольору.
Поверхня без відгалужень, гладенька.
Заглиблений в ґрунт на 40%.
Маса коренеплоду — 7-10 кг.
Вихід з листя — 320-380 кг/га.
Норма висіву — 100-200 г/сотку.
Збирання врожаю — 2-га половина жовтня.
Особливості.
Висока врожайність — 25 т/га.
Швидкий ріст коренів і зеленої маси.
Один з кращих сортів за вмістом сухої речовини — 2-13%.
Невибагливість до умов.
Посухостійкість.
Гарний смак — тварини поїдають із задоволенням.
Попри розміри, коренеплоди легко висмикуються з землі.
Висока стійкість до хвороб і стрілкування.
Зберігається до лютого.
ВИРОЩУВАННЯ
Буряк невимогливий до умов вирощування, але стабільні врожаї можливі лише при достатній вологості ґрунту. Культура теплолюбна, тому в Україні посадку кормових буряків починають наприкінці квітня, коли ґрунт прогріється до +7-9°C. Останній термін для посіву — початок червня. Схема загортання насіння: глибина борозни — 2-3 см, інтервал в рядку — 8-10 см, міжряддя — 30-50 см. Через 1 тиждень після появи сходів буряк проріджують — в гнізді залишають найсильніше рослину. Збирання слід завершити до заморозків — підморожені коренеплоди погано зберігаються.