Буряк цукровий, 0, 5 кг
ОПИС
Буряк цукровий — розетка листя напіврозлога, листова пластина середня, суцільна, помірно гофрована. Коренеплід конусоподібний, з борозенками, біло-зеленого кольору, масою 300-450 г, на 2/3 заглиблений у ґрунт. Головка опукла, сіро-зелена, груба. М'якуш білий соковитий. У коренеплодах міститься 17-18% цукру. Вегетаційний період 130-140 днів. Врожайність 35-45 т/га та більше. кг/га насіння.
ВИРОЩУВАННЯ
Посів проводять на глибину 6-7 см, коли ґрунт прогріється до +6-8°C. На 1 кв.м припадає 10 насінин, а на 1 метр довжини рядка 4-5 рослин. Густота стояння рослин на 1 га перед збиранням 85-100 тис. рослин на 1 га. Холодостійка культура, вимоглива до вологи та водночас посухостійка. Особливо потребує вологи в період проростання насіння, утворення та зростання коренеплодів. Добре реагує на вапнування ґрунтів. Оптимальна кислотність - pH 6,5-7,5. Масова норма висіву цукрових буряків – 2-10 кг/га насіння.