Баклажан Алмаз, 0, 3 г
ОПИС
Алмаз — середньостиглий (119-130 діб), середньорослий (40-60 см) перевірений часом сорт баклажанів для відкритого і закритого ґрунту з дружнім і раннім врожаєм. Плід циліндричний видовжений 14-17 см, середня маса плоду 120-180 г, чашечка без шипів. Нижні плоди торкаються землі. М’якуш щільний, із зеленкуватим відтінком, без гіркоти. Середня урожайність 4 кг/кв.м. Плоди довго зберігають товарний вигляд, гарно транспортуються. Сорт стійкий до вірусних захворювань, добре витримує спеку. Вживають молоді плоди у вареному, смаженому, тушкованому, грильованому вигляді. Він чудово підходить для консервування, маринування, заморозки, сушіння, відмінно солиться. Стабільна урожайність, невибагливість у догляді, чудові смакові та кулінарні якості забезпечують сорту його довготривалу популярність.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують баклажани зазвичай розсадним способом. Норма висіву насіння на розсаду 0,07-0,08 г/кв.м. Сходи з’являються на 8-12 день при умові оптимальної температури для росту і розвитку рослин +17-25°C. Висаджувати розсаду на грядку потрібно в віці 55-60 днів. Густота стояння рослин 1,5–3,5 шт./кв.м. Догляд за баклажанами та солодким перцем практично однаковий, тому вони добрі сусіди на грядках. Треба зважати, що при низькій вологості та температури повітря +15°C, запилення призупиняється, квітки та зав’язі опадають. Для отримання більшого врожаю, після утворення на рослині 5-6 плодів, видаляють бічні пагони, а над третім листком, вищим від останньої зав’язі, прищипують стебло. Важкі та холодні ґрунти непридатні для цієї культури, вона добре реагує на внесення добрив або перегною.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий