Баклажан Геліос, 0, 3 г
ОПИС
Геліос — ранньостиглий сорт високоврожайний. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості триває 70-80 днів. Формує кущ заввишки 70-80 см. Плоди округлі, темно-фіолетового забарвлення з високими смаковими якостями, дієтичними та лікувальними властивостями. Сорт відносно стійкий до вірусних хвороб. Середня врожайність 4,5-5,5 кг/кв.м. Плоди широко використовуються у кулінарії. Завдяки гармонійному співвідношенню вуглеводів, білків, мінеральних солей, ферментів — легко засвоюється організмом. Це – теплолюбна культура.
ВИРОЩУВАННЯ
Насіння висівають у парники чи теплиці на глибину 1-1,5 см в третій декаді лютого. Норма висіву 3–5 г на одну парникову раму. Сіянці пікірують через 16–20 днів безпосередньо у парник з площею живлення 5х7 см, або в горщечки розміром 8х8 см. Загартовану 55–60 денну розсаду, що має 4-5 добре розвинених листків, висаджують у відкритий ґрунт у другій декаді травня за схемою 60–70х25–30 см. Догляд упродовж вегетації полягає у систематичному розпушуванні ґрунту, виполюванні бур’янів, боротьбі зі шкідниками та хворобами та підживленні при потребі. Оптимальна температура росту 23–28°C. При температурі нижче 15°C припиняється запліднення, квіти й зав’язі опадають. Основний метод вирощування – розсадний.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий