Буряк Цукровий, 20 г
ОПИС
Цукровий буряк — розетка листя напіврозлога, листова пластина середня, суцільна, помірно гофрована. Коренеплід конусоподібний, з борозенками, біло-зеленого кольору, масою 300-450 г, на 2/3 заглиблений у ґрунт. Головка опукла, сіро-зелена, груба. М'якуш білий соковитий. У коренеплодах міститься 17-18% цукру. Вегетаційний період 130-140 днів.
ВИРОЩУВАННЯ
Посів проводять на глибину 6-7 см, коли ґрунт прогріється до +6-8°C. На 1 кв.м припадає 10 насінин, а на 1 метр довжини рядка 4-5 рослин. Холодостійка культура, вимоглива до вологи та водночас посухостійка. Особливо потребує вологи в період проростання насіння, утворення та зростання коренеплодів. Добре реагує на вапнування ґрунтів. Оптимальна кислотність - pH 6,5-7,5.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: пізньостиглий