Буряк листовий Мангольд червоний, 3 г
ОПИС
Мангольд червоний — середньостиглий сорт (від сходів до товарної стиглості 80-90 днів). Листя великі, подовжено-овальної форми, фіолетово-зелені зі слабо бульбашковою поверхнею. Довжина листа 23-25 см, ширина 16-17 см. Ніжки малиново-червоні, завдовжки 25-27 см. Відростає дуже швидко, тому потрібно регулярна зрізка. Цінність сорту — відносна холодостійкість, не вимогливий до ґрунтів, багатий на вітаміни С, В1, В2, РР, каротином, мінеральними солями, білками, цукрами. Вживання соку мангольда сприяє утворенню еритроцитів, розширенню судин, поліпшенню пам'яті, рекомендується при недокрів'ї, очищає печінку, жовчний міхур і нирки. В їжу використовуються соковиті, що не огрубілі листя і ніжки. Листя у свіжому і вареному вигляді, ніжки — тільки у вареному. З них готують салати, супи, гарніри.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають насінням або висаджують розсадою. Сіють на початку травня, повторно висівають в липні, підзимовий посів проводять в кінці жовтня – початку листопада. При літньому посіві насіння заздалегідь замочують на 2-3 доби, при ранньовесняній і підзимовій сівбі використовують сухе насіння. Сіють рядами з міжряддями 35-40 см. Сходи з’являються через 8-10 днів. Оптимальна для проростання насіння температура ґрунту 16-20°C.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий