Диня Ефіопка, 2 г
ОПИС
Ефіопка — середньоранній (70-80 днів) сорт. Плоди округло-овальні, яскраво-жовтого кольору, покриті суцільною сіткою розділеною на сегменти, що надає вигляд скибочок. Маса від 3 до 7 кг. Шкірка злегка шорстка, товста, дуже еластична, завдяки чому плоди довго зберігаються, легко транспортуються. М'якуш майже білого кольору, надзвичайно ароматна, соковита та має медово-солодкий смак. Листя характерної серцеподібної форми. Для споживання у свіжому вигляді.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають на глибину 5 см, коли ґрунт прогріється до +12°C. Насіння проростає при температурі вище +16 °C, оптимальна для росту +25-30°C, при зниженні нижче +10°C ріст рослин припиняється. Похолодання негативно впливають на паростки, цвітіння й утворення плодів. Щільність посадки 6-7 рослин/10 кв.м. Для вирощування підходять родючі чорноземні, супіщані й піщані ґрунти з нейтральним pH.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньоранній