Диня Колгоспниця, 2 г
ОПИС
Колгоспниця — середньостиглий сорт що вирощується як на відкритому ґрунті, так і в тепличних умовах. Стебла даного сорту динь міцні та займають досить велику ділянку землі. Листя світло-зеленого кольору, середніх розмірів, шорстке. Період вегетації триває близько 90 днів, і збір врожаю припадає на кінець серпня початок вересня. Дині даного сорту мають кулясту форму, яскраво-жовтого кольору, ближче до помаранчевого, вагою близько 700-1500 г. Шкірка переважно тонка, шорстка з майже непомітною павутинкою. М'якуш білого кольору, дуже соковитий, іноді щільний, досить ароматний і солодкий на смак. Даний сорт відрізняється хорошим транспортуванням, зберіганням і стійкістю до різних захворювань.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають насіння на глибину 2-4 см. Сходи з’являються на 7 добу при +28-30°C, після чого температуру, три або чотири доби знижують до +16-18°C. У сонячні дні підвищують до 25-30°C, а у хмарні — утримують на рівні +20-22°C. Вночі температура повинна бути +16-18°C. За тиждень до пересаджування розсади необхідно провести загартування. Розсаду висаджують у відкритий ґрунт у 40 добовому віці, при наявності 2–3 справжніх листків. Оптимальна температура для утворення зав’язі +25-30°C. Захищені від вітру та достатньою кількістю сонячного світла ділянки як найкраще підходять для отримання плодів високої якості. Культура гарно переносить посушливі періоди, сильне перезволоження ґрунту веде до негативних наслідків, корінь починає загнивати, а згодом призводить до загибелі всієї рослини. Для отримання високого врожаю, слід обмежити розвиток вегетативної частини рослини. Для цього необхідно проводити прищипування. Прищипують головний пагін і залишають 2–3 бокових.Таким чином, поживні речовини витрачаються не на нарощування зеленої маси, а йдуть на формування плодів. Легкі, гарно аеровані з нейтральною реакцією ґрунти, що добре прогріваються як найкраще підходять для отримання врожаю високої якості. Для гарного росту та розвитку, а також отримання якісних плодів необхідно вносити органічні добрива.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий