Гарбуз Арабатський, 20 г
ОПИС
Арабатський - популярний мускатний, середньопізній (120-125 днів) сорт. Рослина компактна, довгостебла, невибаглива у вирощуванні. Плоди коричнево-помаранчеві, за формою подібні до груші, вагою 6-8 кг, із невеликою насіннєвою камерою. Має тонку шкірочку й товстий, щільний, соковитий, червоно-помаранчевий м'якуш із приємним солодким фруктовим смаком. Цей сорт придатний для виготовлення соків і пюре, для дієтичного та дитячого харчування, використовується в кулінарії. З цього гарбуза дуже смачна каша. Плоди лежкі, їх можна зберігати до 4 місяців без втрати корисних якостей. Високі смакові й товарні характеристики забезпечили цьому гарбузу популярність і великий попит серед городників.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для росту й формування врожаю +25-27°C. Зниження температури після появи сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 0,4-0,6 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньопізній