Гарбуз Гілея, 2 г
ОПИС
Гілея — середньостиглий (95-105 днів) сорт мускатного гарбуза для вирощування на суходолі й на зрошуванні. Плоди кулястої або короткої овальної форми, вагою 6,0-9,0 кг, помаранчевого забарвлення з рожевим відтінком. Шкірка гарбуза тонка, м'якуш червоно-помаранчевий, товстий (до 10 см), крихкої текстури, соковито-солодкий зі значним вмістом каротину. Плоди гарно транспортуються, добре зберігаються — до 12 місяців. Врожайність на суходолі 4,5 кг/кв.м, при зрошуванні до 11,0 кг/кв.м. Універсального використання – з нього готують каші, печуть пироги й кекси, а також смажать і запікають. А з достиглих плодів отримують смачне і корисне гарбузове насіння.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для формування врожаю +25-27°C. Зниження її після з’явлення сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий