Гарбуз Лонг Неаполь, 10 нас.
ОПИС
Лонг Неаполь — ранньостиглий (105-118 днів), старовинний італійський сорт мускатного гарбуза. Плоди великі, циліндричні, дуже довгі (до 1 м), вага яких коливається 7-9 кг, а може досягати й 20, і до 35 кг. Шкірка тверда, темно-зеленого кольору з помаранчевими прожилками й восковим нальотом, під час зберігання стає жовто-коричневою. Насіннєва камера маленька й знаходиться з однієї сторони плоду. М`якуш солодкий, соковитий, неймовірного яскраво-помаранчевого кольору, крихкої структури з великим вмістом каротину. Гарбузи добре зберігаються і мають високі смакові властивості. Завдяки високому вмісту цукрів кулінарне використання сорту Лонг Неаполь просто необмежене. З нього роблять каші, пудинги, торти, тістечка, цукати, варення й сік, його варять, тушкують, заморожують і сушать. А ще цей гарбуз із великим задоволенням їдять домашні тварини, і молоко у корів від нього стає «каротинового» жовтуватого кольору.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для формування врожаю +25-27°C. Зниження її після з’явлення сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий