Гарбуз Лунга ді Наполі, 15 нас.
ОПИС
Лунга ді Наполі — відрізняється відмінними смаковими якостями, високою врожайністю, тривалим періодом зберігання. Формує великі плоди (масою 15–20 кг), дещо розширені донизу, зеленого кольору з помаранчевими штрихами та тонкою шкіркою, що легко чиститься. Всередині плід красивого яскраво-помаранчевого кольору з дуже маленькою насіннєвою камерою та малою кількістю насіння. В деяких плодах насіннєва камера взагалі відсутня. М'якуш солодкий, соковитий, з мускатним смаком. Приємний мускатний аромат та відсутність характерного гарбузового смаку дозволяє широко використовувати гарбуз в кулінарії. Господині варять не тільки традиційну гарбузову кашу. Плід дуже смакує запеченим, в цукатах, соках та вареннях з додаванням цитрусових та різноманітних спецій.
ВИРОЩУВАННЯ
Насіння висівається у відкритий ґрунт в першій половині травня. Для отримання гарного врожаю вибирають сонячні ділянки з легким поживним ґрунтом. Добре пристосовується до різних кліматичних умов. Помічено, що при недостатньому поливі знижуються смакові якості плодів. Полив проводять виключно теплою водою навколо стебла, уникаючи поливу під корінь для запобігання його загнивання. Насіння має дуже тривалий термін зберігання за умови тримання в темному прохолодному місці.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньоранній