Гарбуз Бутернут, 20 г
ОПИС
Бутернут — сорт мускатного типу. Вегетаційний період 90-100 днів. Плоди подовжено-циліндричні з потовщенням біля основи, середньою масою 3-4 кг. М'якуш світло-помаранчевий, солодкий. Сорт столового призначення. Використовують свіжі плоди, для гарбузового соку, в кулінарії.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для росту й формування врожаю +25-27°C. Зниження температури після появи сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньоранній