Гарбуз Лель, 15 нас.
ОПИС
Лель — кущовий сорт універсального призначення. До повної стиглості 90-100 днів. Плоди слабо плескаті, жовто-оранжеві, з ребристістю біля плодоніжки, масою 2,5-4 кг. М’якуш оранжевий, середньо щільний, соковитий, солодкий. Насіння кремове. Маса 1000 насінин 230-250 г.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для формування врожаю +25-27°C. Зниження її після з’явлення сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: надранній