Гарбуз Новинка, 15 нас.
ОПИС
Новинка — середньопізній (125-135 днів), мускатний сорт гарбуза для вирощування в усіх зонах України, який зовні та за смаковими якостями нагадує сорт Арабатський. Рослина сильно витка, плід грушоподібної форми, оранжевий із рожевим відтінком, гладенький або слабо сегментований, середньою масою 4-5 кг, із тонкою корою. М’якуш темно-жовтогарячий, товщиною 4-8 см, солодкий, щільний і дуже смачний. Урожайність 5-7 кг/кв.м, плоди зберігаються 6-8 місяців до наступного врожаю. Сорт посухостійкий. Універсального використання: з нього роблять соки, пюре, використовують у кондитерських виробах і для дієтичного харчування, дуже добре смакує в гарбузовій каші.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для росту й формування врожаю +25-27°C. Зниження температури після появи сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1-1,5 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньопізній