Гарбуз Потімаррон, 5 нас.
ОПИСИ
Потімаррон — незвичний для нас, проте дуже популярний у Франції сорт. На одній рослині утворюється до 10 невеличких (1,5-2 кг) округлих, чітко сегментованих, помаранчево-червоних плодів. М'якуш гарбуза жовтий, щільний, солодкий, із винятковим горіховим смаком і ароматом. Висівають насіння в кінці травня. Особливістю цього дивовижного плоду є те, що його не потрібно чистити! Використовується для приготування супів, пирогів, пюре та запікання.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощується розсадним способом або прямим висівом насіння у ґрунт на глибину 5-8 см наприкінці квітня на початку травня. За оптимальної температури +18-24°C сходи з’являються вже на 5-7 добу, а при +10-15°C на 10-16 добу. Норма висіву 0,3-0,4 г/кв.м. Густота стояння становить 0,4-0,6 рослини/кв.м. Рослина світлолюбна, але може рости та в затінених місцях. Оптимальна температура для правильного росту та розвитку рослини +25-30°C. Культура посухостійка, не дуже полюбляє перезволоження ґрунту. Найкращі ґрунти для вирощування гарбуза супіщані, легко та середньо суглинисті багаті на органіку та велику кількість поживних речовин з нейтральною кислотністю.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий