Гарбуз Руж Віф де Тамп, 15 нас.
ОПИС
Руж Віф де Тамп — високоврожайний сорт гарбуза. Вегетаційний період - 110-115 днів. Рослина міцна, формує великі червоно-оранжеві, округло плескаті плоди, сегментовані, середньою вагою 15-20 кг, діаметром 50-70 см. М'якуш помаранчевий, щільний з високим вмістом каротину та цукру. Універсального призначення. Для виробництва соків, дитячого харчування, приготування різних видів каш. Лежкість плодів дуже висока. Витривалий до борошнистої роси, вірусу листкової мозаїки, пероноспорозу. Плоди гарбуза багаті крохмалем (до 22 %), цукром (15%), вітамінами С, В1, В2, Е. Лікарською сировиною гарбуза є насіння, а також м'якуш. У насінні гарбуза міститься велика кількість жирної олії (45%), в м'якоті — фосфорна і кремнієва кислоти, солі кальцію, калію, магнію, заліза. Є винятково цінним дієтичним продуктом. Гарбузи рекомендується вживати людям, що мають захворювання печінки, шлунка, серця і судин. У їжу потрібно вживати тільки зрілі плоди.
ВИРОЩУВАННЯ
Насіння гарбуза висівають безпосередньо у ґрунт у квітні-травні та розсадою. Оптимальний температурний показник 18-25°C, за таких умов сходи з’являються на 5-7 добу, при зниженні температури до +12-15°C поява сходів відбувається на 10-16 добу. Норма висіву 0,3-0,4 г/кв.м. Густота стояння становить 0,4-0,6 рослини/кв.м. Гарбуз гарно росте та розвивається при +25-30°C. Рослина активно формує зав’язь навіть при значному підвищенні температури. Культура вибаглива до інтенсивності освітлення, найкраще підходять добре освітленні ділянки, але непогано росте і в умовах тіні. Гарбуз не надто вимогливий до вологості ґрунту, перезволоження негативно впливає на рослину, пошкоджуючи кореневу систему, що веде до загибелі всієї рослини. Найбільші врожаї гарбуз дає на високородючих супіщаних, легкосуглинкових з нейтральною реакцією та достатнім вмістом поживних речовин ґрунтах. Для збільшення урожайності рекомендується прищипувати головне стебло та вносити органічні добрива.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий