Гарбуз Учікі Курі, 15 нас.
ОПИС
Учікі Курі — сорт гарбуза. Вегетаційний період - 80-90 днів. Японський сорт гарбуза, який називають найсмачнішим для приготування їжі. Примітно те, що ці гарбузи можна використовувати зі шкіркою, вона надає більше кольору та аромату стравам. Середня вага цих гарбузів від 1,2 до 1,7 кг. Форма плодів грушоподібна, колір — від яскраво-жовтого до помаранчевого. З однієї рослини можна одержати до 10 плодів.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для формування врожаю +25-27°C. Зниження її після з’явлення сходів до - 1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий