Гарбуз Український сірий, 15 нас.
ОПИС
Український сірий — сорт високоврожайний, транспортабельний. Від сівби до початку збирання 120 – 130 днів. Формує довге, до 10 м, сланке стебло, на якому переважають материнські квіти. Плоди сплюснуті, сегментовані, сірого або темно-сірого забарвлення зі світло-сірими смугами, середньою масою 4-6 кг, з чудовими смаковими, а також дієтичними та лікувальними властивостями. М’якуш хрумкий, жовтий з оранжевим відтінком.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для формування врожаю +25-27°C. Зниження її після з’явлення сходів до - 1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий