Гарбуз Жовтий велетень, 8 нас.
ОПИС
Жовтий велетень — середньоранній (90-100 днів), урожайний сорт великоплідного гарбуза для вирощування у відкритому ґрунті. Рослина міцна з високим рівнем продуктивності. Формує дуже великі гарбузи кулясто-плескатої форми, рожево-оранжевого кольору з сірою сіткою, вагою до 25 кг. М'якуш соковитий, солодкий, хрусткий із підвищеним вмістом цукру й каротину. Відрізняється чудовою лежкістю. Використовується для приготування начинки пирогів, консервується й може довго зберігатися при глибокому заморожуванні без погіршення якості. Завдяки дуже малій волокнистості й солодкуватому смаку гарбуз ідеально підходить для приготування супів, пюре й каш дитячого харчування.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для росту й формування врожаю +25-27°C. Зниження температури після появи сходів до -1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 0,4-0,6 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньоранній