Гарбуз Стофунтовий, 12 нас.
ОПИС
Стофунтовий — середньопізній виткий сорт. Вимогливий до тепла і вологи. До достигання плодів - 112-140 днів. Плід середньоплескатий, рожевий, жовтий та сірий, масою 10-20 кг. М’якуш від жовтого до кремового кольору, товщиною 4-5 см. Сорт стійкий до посухи. Використовують в печеному та вареному вигляді, для виготовлення соків та пюре.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання +18-22°C, а для формування врожаю +25-27°C. Зниження її після з’явлення сходів до - 1°C призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°C можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/кв.м. Кислі й перезволожені ґрунти для вирощування гарбуза непридатні.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньопізній