Горох мозковий Дінга, 15 г
ОПИС
Дінга — урожайний середньостиглий сорт мозкового гороху. Конкурентна рослина висотою 90 см зі світло-зеленими бобами довжиною до 11 см. Горошини хрумкі, мають солодкий смак. Сорт високостійкий до фузаріозного в’янення. Відмінно підходить для кулінарії, споживання у свіжому вигляді та відзначається високими якостями при консервуванні чи заморожуванні.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт вирощується у відкритому ґрунті. Висів насіння проводять у березні, глибина загортання 6-8 см. Оптимальна густота стояння 80-110 рослин/кв.м. Насіння гороху проростає при температурі 4-8°C, поява сходів відбувається на 12-18 добу, на 5-7 добу сходи з’являються при температурі +10-12°C. Найкращий ріст та розвиток рослини спостерігається за температури +16-22°C. Оскільки культура холодостійка, весняні приморозки переносить легко, може витримувати недовготривалі температури -4-6°C. Рослина досить вимоглива до вологості ґрунту, найбільша потреба у гарному зволоженні виникає за декілька тижнів до цвітіння і до масового формування плодів. Культура вимоглива до освітлення, за його нестачі рослина витягується, затримується формування бобів і зерен. Для гороху найбільше підходять середньов’язні за механічним складом ґрунти – чорноземи та суглинки, які добре забезпечені основними елементами живлення. Внесення органічних і мінеральних добрив позитивно впливає на продуктивність та урожайність.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий