Кабачок Білоплідний, 2 г
ОПИС
Білоплідний — ранньостиглий сорт. Від посіву до початку плодоношення – 36-45 днів. Рослина кущового типу, потужна та високоврожайна. Плоди масою 0,6-0,9 кг, циліндричні, білого кольору з ніжним, кремово-білим м'якушем. Сорт стійкий до бактеріозів. Плоди мають широкий спектр застосування: кулінарія, консервування та заморожування.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт кабачка для відкритого ґрунту, вирощується як безрозсадним способом, так і розсадою. Насіння висівають при температурі +12-14°C, коли мине загроза приморозків. Сходи з’являються при температурі +15°C на 5–8 день. Норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Розсаду висаджують у відкритий ґрунт у віці 3–4 тижнів. За температури +20-25°C відбувається гарний ріст та розвиток рослини. Зниження температури до 0°C призводить до загибелі рослини. При температурі +8°C припиняється ріст. За відношенням до світла кабачок так само як і огірок, є культурою короткого дня. Інтенсивне сонячне освітлення при достатній вологості ґрунту та повітря посилює фотосинтез, внаслідок чого підвищується продуктивність рослин. Кабачок достатньо посухостійкий, однак відсутність опадів та поливів у період вегетації негативно впливає на продуктивність рослин та знижує якість плодів. Рослині необхідна достатня кількість поживних речовин, особливо в період активного росту. Найбільш придатними для вирощування кабачків є легкі суглинки та чорноземи з нейтральною реакцією. Мінеральні та органічні добрива мають позитивний вплив на якість та кількість плодів.
- Насіння: сортове
- Тип: кущовий
- Термін дозрівання: ранньостиглий