Кабачок Чаклун, 20 г
ОПИС
Чаклун — неперевершений, середньоранній (35-40 днів), кущовий сорт кабачка для вирощування у відкритому й закритому ґрунті. Рослина компактна, невелика, проте формує багато плодів циліндричної форми вагою 350-400 г, ніжно-оливкового забарвлення з тонкою шкіркою й щільним, делікатно білим, соковитим м'якушем. Рослина практично ніколи не уражається борошнистою росою, добре витримує коливання й нетривале зниження температури. Такий сорт відрізняється дружнім дозріванням плодів із хорошими смаковими якостями. Їх рекомендовано знімати з куща після досягнення довжини 15-18 см. Плоди мають непогану транспортабельність й придатні для тривалого (мінімум 2-3 місяці) зберігання. Використовується в кулінарії для приготування овочевих страв, консервування й соління. Сорт цінується за привабливий зовнішній вигляд, транспортабельність і високу врожайність (7-10 кг/кв.м).
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують розсадним і безрозсадним способами. Насіння висівають на грядки, коли температура ґрунту досягне +12-14°C і мине загроза приморозків. Глибина загортання насіння 4-6 см, норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Сходи з’являться на 5-8 день за температури повітря не нижче +15°C. Оптимальна температура для розвитку кабачків +20-25°C. У фазі першого справжнього листа рекомендовано сформувати оптимальну густоту стояння рослин (1-2 шт./кв.м). Розсаду висаджують на грядку у 20-30 денному віці. Кабачок не дуже добре витримує високу вологість в парниках і теплицях. Найкращий ґрунт для вирощування — родючий легкий суглинок або чорнозем нейтральної чи слабколужної реакції.
- Насіння: сортове
- Тип: кущовий
- Термін дозрівання: середньоранній