Кабачок Грибовський 37, 20 г
ОПИС
Грибовський 37 - середньоранній (50-60 днів), найпоширеніший сорт білошкірого кабачка для відкритого й закритого ґрунту. Рослина сильно росла, добре галузиться, листя без білих плям. Плоди мають циліндричну форму, в області плодоніжки завжди є слабка ребристість, довжиною 20-28 см, вагою 0,7-1,3 кг. Забарвлення шкірки в період дозрівання біле, а потім стає блідо-зеленим. М'якуш, як правило, завжди білий. Плоди цього сорту дуже смачні, ніжні, якщо зривати їх вчасно — після 8-12 днів, коли шкірка ще не ущільнилась, а м'якуш залишився соковитим із великим вмістом вітамінів. Плодоношення триває до 45 днів. Урожайність кабачків 7-10 кг/кв.м. Сорт невибагливий до умов зростання, відносно стійкий до гнилі плодів, сильних похолодань, поворотних приморозків. Навіть при несподіваних морозах сорт виживає і дає влітку врожай. Кабачок Грибовський 37 - універсальний сорт, з якого можна робити смачні перші, другі страви, закуски, салати. Найкращий сорт для виготовлення кабачкової ікри, прийнятий за еталон. Городники, які вирощують його на грядках, можуть ласувати великою кількістю ранніх овочів вже через 1,5 місяця після появи паростків.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують розсадним і безрозсадним способами. Насіння висівають на грядки, коли температура ґрунту досягне +12-14°C і мине загроза приморозків. Глибина загортання насіння 4-6 см, норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Сходи з’являться на 5-8 день за температури повітря не нижче +15°C. Оптимальна температура для розвитку кабачків +20-25°C. У фазі першого справжнього листа рекомендовано сформувати оптимальну густоту стояння рослин (1-2 шт./кв.м). Розсаду висаджують на грядку у 20-30 денному віці. Кабачок не дуже добре витримує високу вологість в парниках і теплицях. Найкращий ґрунт для вирощування — родючий легкий суглинок або чорнозем нейтральної чи слабколужної реакції.
- Насіння: сортове
- Тип: кущовий
- Термін дозрівання: ранньостиглий