Кабачок-цукiнi Скворушка, 20 нас.
ОПИС
Скворушка – середньоранній сорт кабачка-цукіні. Плоди темно-зеленого кольору, циліндричні, масою 0,5-1,2 кг. Вирощувати слід через розсаду, або відразу прямим висівом у відкритий ґрунт. Висаджувати краще на ділянки захищені від вітру та з хорошим освітленням. Сорт чудово підходить для маринування, споживання у свіжому вигляді та приготування різноманітних страв.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт для відкритого ґрунту, вирощується прямим висівом та розсадою. Насіння висівають, коли температура ґрунту досягне +12-14°C, і мине загроза приморозків. Глибина загортання насіння 4-6 см. Сходи з’являться на 5-8 день за температури повітря не нижче +15°C. Норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Розсаду висаджують у відкритий ґрунт у 20-30 добовому віці. Найкраща температура для росту і розвитку кабачків 20-25°C. Зниження температури до 0°C призводить до загибелі рослини. При температурі 8°C припиняється ріст. За відношенням до світла кабачок, так само як і огірок, є культурою короткого дня. Інтенсивне сонячне освітлення при достатній вологості ґрунту та повітря посилює фотосинтез, внаслідок чого підвищується продуктивність рослин. Кабачок достатньо посухостійкий, однак відсутність опадів та поливів у період вегетації негативно впливає на продуктивність рослин та знижує якість плодів. Рослині необхідна достатня кількість поживних речовин, особливо в період активного росту. Найбільш придатними для вирощування кабачків є легкі суглинки та чорноземи з нейтральною реакцією. Мінеральні та органічні добрива мають позитивний вплив на якість та кількість плодів.
- Насіння: сортове
- Вид: цукіні
- Тип: кущовий
- Термін дозрівання: ранньостиглий