Кабачок-цукiнi Золотiнка, 20 г
ОПИС
Золотінка — ранньостиглий (40 днів), кущовий сорт жовтоплідного кабачка-цукіні для вирощування у відкритому ґрунті й плівкових теплицях. Сорт добре росте, має міцні кущі, плодоношення триває довго й рясно. Плоди золотисто-жовті, циліндричні, гладенькі, глянцеві, масою 0,7-1,8 кг із тоненькою шкірочкою. М’якуш ніжний, соковитий, ароматний, приємного солодкого смаку. На одній рослині формується до 15 яскравих, показного вигляду, плодів, не схильних до переростання. Кабачки можуть зберігатися до 60 днів у прохолодній коморі без зміни якості. З плодів можна робити заготівлі на зиму, заморожувати їх або подавати на стіл у складі різних страв, робити десерти, соуси, використовувати для приготування дитячого харчування. Висока врожайність і відмінні товарні якості роблять кабачок Золотінка фаворитом багатьох городників.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують розсадним і безрозсадним способами. Насіння висівають на грядки, коли температура ґрунту досягне +12-14°C і мине загроза приморозків. Глибина загортання насіння 4-6 см, норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Сходи з’являться на 5-8 день за температури повітря не нижче +15°C. Оптимальна температура для розвитку кабачків +20-25°C. У фазі першого справжнього листа рекомендовано сформувати оптимальну густоту стояння рослин (1-2 шт./кв.м). Розсаду висаджують на грядку у 20-30 денному віці. Кабачок не дуже добре витримує високу вологість в парниках і теплицях. Найкращий ґрунт для вирощування — родючий легкий суглинок або чорнозем нейтральної чи слабколужної реакції.
- Насіння: сортове
- Вид: цукіні
- Тип: кущовий
- Термін дозрівання: ранньостиглий