Кабачок Зебра, 20 г
ОПИС
Зебра — сорт з високими смаковими якостями. Від сходів до технічної стиглості минає 35–40 днів. Рослина кущова, компактна. Центральне стебло коротке, решта — слабо сланкі. Плід циліндричний, слабо ребристої, видовженої форми. М’якуш соковитий, білий. Поверхня світло-зеленого кольору з переривчастими темно-зеленими смугами (звідси назва «Зебра»).
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт для відкритого ґрунту, вирощується прямим висівом та розсадою. Насіння висівають, коли температура ґрунту досягне +12-14°C, і мине загроза приморозків. Глибина загортання насіння 4-6 см. Сходи з’являться на 5-8 день за температури повітря не нижче +15°C. Норма висіву 0,2-0,4 г/кв.м. Розсаду висаджують у відкритий ґрунт у 20–30 добовому віці. Найкраща температура для росту і розвитку кабачків +20-25°C. За відношенням до світла кабачок, так само як і огірок, є культурою короткого дня. Інтенсивне сонячне освітлення при достатній вологості ґрунту та повітря посилює фотосинтез, внаслідок чого підвищується продуктивність рослин. Культура посухостійка, але довготривала відсутність достатнього зволоження в період вегетації знижує продуктивність та якість плодів. Рослині необхідна достатня кількість поживних речовин, особливо в період активного росту. Найбільш придатними для вирощування кабачків є легкі суглинки та чорноземи з нейтральною реакцією. Мінеральні та органічні добрива мають позитивний вплив на якість та кількість плодів.
- Насіння: сортове
- Тип: кущовий
- Термін дозрівання: ранньостиглий