Капуста Харкiвська зимова, 3 г
ОПИС
Харківська зимова — сорт характеризується високою транспортабельністю та добре зберігається. Призначений як для квашення, так і споживання у свіжому вигляді. Смакові властивості високі. Вегетаційний період від сходів до збирання врожаю 150-175 днів. Головка округло-плеската або округла, масою 2,5-3,5 кг, щільна і дуже щільна, в розрізі біла, стійка до розтріскування. Внутрішній качан середній. Сорт стійкий проти ураження судинним бактеріозом, крапчастим некрозом, при зимовому зберіганні слабо уражується сірою пліснявою.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують розсадним і безрозсадним способом. При розсадному — насіння висівають в першій-другій декаді квітня у добре підготовлені та удобрені грядки. Розсада у 50-60 денному віці (при утворенні 5-6 справжніх листочків) готова до висаджування. При безрозсадній культурі — насіння висівають на постійне місце безпосередньо в ґрунт на глибину 1-1,5 см, попередньо ділянку злегка прикоткувати. Рослини в рядку проривають у фазі 3-4 листочків, їх використовують як розсаду для іншої площі. Догляд звичайний, характерний для зони вирощування.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: пізньостиглий