Капуста Ярославна, 3 г
ОПИС
Ярославна — перспективний сорт. Тривалість вегетаційного періоду, від сходів до технічної стиглості, 158-160 днів. Формує плескато-округлі головки світло-зеленого забарвлення. Використовують для споживання у свіжому вигляді в зимовий період і для квашення. Лежкість головок висока. Стійкий до розтріскування. Збір врожаю суцільний або при потребі вибірковий.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують капусту у відкритому і закритому ґрунті, розсадою в березні або безпосереднім висівом у квітні-травні. Оптимальна температура для появи сходів 18-20°C. Для запобігання витягування розсади проводять зниження температури до 6-8 °C протягом 5-7 діб. При появі першого справжнього листка температуру знову підвищують до 12-18°C вдень та 8-10°C вночі. У віці 45-50 діб при наявності 5-6 справжніх листків розсаду пересаджують на постійне місце. Оптимальна густота стояння 3-6,5 рослин/кв.м. Рослина потребує гарного зволоження та достатньої кількості світла. Надто високі температури разом з посухами протягом тривалого часу негативно впливають на капусту. Найкраще висаджувати її на родючих, не кислих ґрунтах, вона гарно відгукується до внесення органічних і мінеральних добрив.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: пізньостиглий