Капуста Прем'єра, 10 г
ОПИС
Прем'єра — надранній сорт особливо високоякісної французької капусти з тонкими ніжними листям, зібраними в щільні, білі головки. Період від повних сходів до настання технічної стиглості становить 95-110 діб, від висадки розсади в ґрунт до збору врожаю - 45-55 діб. Листова розетка піднесена, діаметром 55-68 см, висотою 21-28 см. Кількість листів - 16-21. Листя дрібні, округлі, з короткою ніжкою; край листа слабо надрізаний. Забарвлення листя темно-зелене з синюватим відтінком і восковим нальотом середньої інтенсивності. Качани щільні, округлої форми, висотою 15-17 см, середньою масою 0,8-1,2 кг. Зовнішнє забарвлення головки зелене, на розрізі — яскраво-біле. Рекомендується вживати у свіжому вигляді. У цієї капусти відмінні смакові якості.
ВИРОЩУВАННЯ
Капусту вирощують у закритому і відкритому ґрунті, розсадою або прямим висівом в кінці квітня на початку травня. Глибина загортання насіння 2-3 см. Для появи сходів оптимальна температура 18-20°C. Щоб розсада не витягувалась потрібно знизити температуру до 6-8°C протягом 5-7 днів, при появі першого справжнього листка підняти до 12-18°C вдень та 8-10°C вночі. У віці 35-40 діб (5-6 справжніх листків) розсаду потрібно пересаджувати. Оптимальна густота стояння 3-5,5 рослин/кв.м. Рослина прекрасно росте на родючих, гарно зволожених ґрунтах та добре освітлених ділянках. Посуха та занадто високі температури протягом тривалого часу негативно позначаються на розвитку рослини. Для отримання максимального врожаю необхідно вносити мінеральні та органічні добрива.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: надранній