Капуста кольрабі Вiденська бiла, 0, 5 г
ОПИС
Віденська біла — сорт капусти. Вегетаційний період від з’явлення сходів до збирання урожаю 65 - 80 днів. Їстовною частиною є потовщене стебло. Використовують в їжу в сирому, смаженому, вареному і тушкованому вигляді. З неї готують супи, пюре, маринують і консервують.
ВИРОЩУВАННЯ
Капуста кольрабі вирощується у відкритому ґрунті, розсадним способом. Насіння на розсаду висівають в кінці березня, на 30–35 добу її висаджують на постійне місце. Найкраща температура для появи сходів +20°C. Оптимальна густота стояння 7–9 рослин/кв.м. Завдяки своїй скоростиглості кольрабі можливо вирощувати у декілька періодів з інтервалом 10–15 діб. Рослина невибаглива до кліматичних умов, має стійкість до багатьох захворювань, але погано переносить заморозки та надто високі температури. Кольрабі необхідне гарне зволоження, недостатня кількість вологи негативно впливає на товарні та смакові якості капусти. Придатна для вирощування на різних ґрунтах, але найкращі результати показує на родючих, легких з внесенням органічних добрив.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий