Кавун Астраханський, 2 г
ОПИС
Астраханський — ранньостиглий сорт. Рослина середньоплетиста, плоди до 6 кг, мають гладеньку шкірку з чергуванням темно і світло-зелених смуг. М’якуш яскраво-червоний, соковитий, ароматний, грубозернистий, з характерним досить солодким смаком. Зручний і не вибагливий у вирощуванні сорт. Транспортабельний і лежкий.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощується у відкритому ґрунті, висівають у квітні-травні. Норма висіву на грядку 0,2-0,3 г/кв.м. Насіння проростає за температури +16-18°C, але оптимальна температура +25-30°C. За температури +16-18°C сходи з'являються на 12-14 добу, а при +25-30°C на 7-8 добу від сівби. Весняні й осінні заморозки, навіть короткочасні, згубно діють на рослини. Температура вище 40°C погано позначається на цвітінні: цвітуть в основному чоловічі квітки та зав'язуються округлі плоди. Найкраще зав'язуються плоди за температури 25-35°C у сонячні дні. Кавун – світлолюбна культура короткого дня, яка погано переносить затінення, особливо у період цвітіння і достигання плодів. У похмуру погоду в нього слабко відбувається процес фотосинтезу і в плодах накопичується мало сухої речовини та цукру. Кавун чутливіший до світла в період чотирьох-п'яти справжніх листків. Кавун є посухостійкою культурою. Підвищений вміст вологи в ґрунті необхідний тільки під час набухання насіння і появи сходів, а також на початку утворення плодів. Попри це, дефіцит вологи за тривалої посухи викликає в рослин кавуна припинення запліднення та обпадання зав'язей. Рослини кавуна споживають воду нерівномірно. Найбільша кількість вологи потрібна в період посиленого росту вегетативних та генеративних органів. До родючості ґрунту кавун невимогливий, але віддає перевагу легким за механічним складом, піщаним та супіщаним ґрунтам з нейтральною реакцією (pH 6,5–7,5). Добре реагує на внесення мінеральних добрив.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: ранньостиглий