Кукурудза Цукрова, 10 г
ОПИС
Цукрова — ранньостиглий, високоврожайний сорт. Формує міцний кущ висотою до 2-х метрів. Вегетаційний період під перших сходів займає 70-75 днів. Качани витягнуті, циліндричної форми довжиною 18-20 см. Зерна тверді, широкі світло-жовтого забарвлення, досить солодкі на смак. Використовується даний сорт для приготування, перероблення та консервування. Завдяки гармонійному співвідношенню вуглеводів, білків, мінеральних солей, ферментів легко засвоюється організмом.
ВИРОЩУВАННЯ
Оптимальні терміни посіву настають, коли ґрунт прогріється до +10-12°C і мине загроза приморозків. Норма висіву насіння становить 1,5-1,8 г/кв.м, глибина загортання 6-8 см. Рекомендована схема посадки — міжряддя 70 см, у рядку 22-25 см між рослинами. Мінімальна температура для проростання насіння +5°C, оптимальна для росту +24-30°C, при зниженні її до 0°C рослини гинуть. Кукурудза вимоглива до світла — потребує 12-14-годинний день, особливо в першій половині вегетації, оскільки в тіні не утворює качани. Гарно росте на легких родючих ґрунтах. Потребує високої температури в період сходів і до цвітіння. При нестачі вологи насіння у верхніх частинах качана не утворюється або виростає недорозвиненим.
- Насіння: сортове
- Тип: цукрова
- Термін дозрівання: ранньостиглий