Квасоля Іголомська, 20 г
ОПИС
Іголомська — сорт ранньостиглий (повна стиглість настає через 90-120 днів після сівби), високоврожайний, стійкий до хвороб та вилягання, з відмінними смаковими властивостями. Насіння циліндричної форми, біле. Маса 1000 насінин 420-500 г, вміст білка 24%. Придатний до споживання вареним та консервування. Висота рослин 45–55 см. Рослина вимоглива до родючості ґрунту, але краще росте на легких, добре прогрітих ґрунтах.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують квасолю частіше прямим посівом у ґрунт. Висівають у прогріту до +8-10°C землю, коли мине загроза приморозків. Норма посіву 10-15 г/кв.м, глибина загортання насіння 4-6 см. Оптимальна температура для розвитку культури +22-27°C. Густота стояння рослин 10-20 шт./кв.м. Культура легка в догляді, не потребує створення особливих умов. Може рости на важких ґрунтах. Для використання в їжу квасолю збирають на 12-15 день після цвітіння, коли плоди стають найбільш соковитими й крихкими, на зерно — коли луски бобів робляться м’якими та тонкими.
- Насіння: сортове
- Тип: кущова
- Колір зерна: білий
- Термін дозрівання: ранньостиглий