Квасоля Ляура, 15 г
ОПИС
Ляура — сорт середньостиглий, високоврожайний, стійкий до хвороб, має м’ясисту лопатку без волокон завдовжки 11–13 см. Вегетаційний період від сівби до збору, залежно від зони вирощування, 70–74 дні. Сорт без пергаментного шару, має відмінні смакові властивості. Висота рослин 35–42 см. Придатний до безпосереднього споживання та консервування. Збір лопаток проводять вибірково, коли почне формуватися насіння.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт квасолі вирощується у відкритому ґрунті. Насіння висівають у квітні-травні. Для його проростання температура ґрунту повинна складати не менше +10-12°C. Густота стояння становить 2,8–3,5 рослини/кв.м. Найкраще росте та розвивається рослина за 25-30°C. Зниження температури повітря до +3°C негативно позначається на рослинах, вони жовкнуть і перестають рости. При температурі, близькій до нуля, рослини гинуть. Квасоля при вирощуванні дуже вимоглива до світла, тепла, вологості ґрунту і повітря, особливо в першій фазі розвитку, хоча рослина теплолюбна, але погано переносить жару, посуху, особливо в період цвітіння. Затінок, особливо при загущеному висіві, негативно впливає на розвиток квасолі. При недостатній вологості погіршується якість плодів, швидко розвивається пергаментний шар. Але і при надлишку вологи рослини страждають — відбувається масове осипання квіток і зав’язі. Найкращі для квасолі легкі структурні ґрунти з достатньою кількістю гумусу, легкі чорноземи. Органічних добрив квасоля не потребує. Під квасолю бажано вносити з осені фосфорні та калійні добрива. Внесення мікродобрив теж дає значний ефект.
- Насіння: сортове
- Тип: кущова
- Колір стручка: жовтий
- Термін дозрівання: середньостиглий