Квасоля Ольга, 10 нас.
ОПИС
Ольга — один із найкращих сортів кущової спаржевої квасолі. Рослина невелика та компактна, утворює ніжно-зелені боби. Стручки без волокон, довжиною 13-15 см. Сорт дуже урожайний та стійкий до бактеріального опіку, антракнозу і вірусу жовтої мозаїки. Чудово смакує свіжою, а також підходить для консервування і заморожування.
ВИРОЩУВАННЯ
Вирощують квасолю зазвичай прямим посівом у ґрунт або через розсаду. Норма висіву 10-15 г/кв.м. Глибина загортання насіння 4-6 см у прогріту до +8-10°C землю, коли мине загроза приморозків. Оптимальна температура для розвитку культури +22-27°C. Густота стояння рослин 20-35 шт./кв.м. Для використання в їжу боби збирають на 12-15 день після цвітіння, коли стають найбільш соковитими й крихкими. Сорт кущовий, майже не потребує догляду, може рости на важких ґрунтах.
- Насіння: сортове
- Тип: кущова
- Колір стручка: зелений
- Термін дозрівання: ранньостиглий