Квасоля Голубка, 15 г
ОПИС
Голубка — квасоля спаржева, пізньостигла, з довгими м’ясистими, темно-фіолетовими стручками, з високими смаковими якостями. Після кулінарної обробки боби набувають яскраво-зеленого кольору. Придатна до безпосереднього споживання та перероблення.
ВИРОЩУВАТИ
Сорт квасолі вирощується у відкритому ґрунті. Насіння висівають у квітні-травні. Для його проростання температура ґрунту повинна складати не менше +10-12°C. Густота стояння становить 2,8–3,5 рослини/кв.м. Найкраще росте та розвивається рослина за 25-30°C. Зниження температури повітря до +3°C негативно позначається на рослинах, вони жовкнуть і перестають рости. При температурі, близькій до нуля, рослини гинуть. Квасоля при вирощуванні дуже вимоглива до світла, тепла, вологості ґрунту і повітря, особливо в першій фазі розвитку, хоча рослина теплолюбна, але погано переносить жару, посуху, особливо в період цвітіння. Затінок, особливо при загущеному висіві, негативно впливає на розвиток квасолі. При недостатній вологості погіршується якість плодів, швидко розвивається пергаментний шар. Але і при надлишку вологи рослини страждають — відбувається масове осипання квіток і зав’язі. Найкращі для квасолі легкі структурні ґрунти з достатньою кількістю гумусу, легкі чорноземи. Органічних добрив квасоля не потребує. Під квасолю бажано вносити з осені фосфорні та калійні добрива. Внесення мікродобрив теж дає значний ефект.
- Насіння: сортове
- Тип: витка
- Колір стручка: фіолетовий
- Термін дозрівання: пізньостиглий