Морква Ланге Роте Штумпфе, 2 г
ОПИС
Ланге Роте Штумпфе — пізньостигла (119-130 днів), сортотипу Берлікумер. Коренеплоди циліндричної форми, довжиною 16-19 см, вирівняні, гладенькі, червоно-оранжевого кольору. Довго зберігається, для перероблення та використання у свіжому вигляді в осінньо-зимовий період.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт моркви вирощується у відкритому ґрунті. Висів насіння проводять у квітні-травні, на глибину 1-3 см.Насіння проростає при температурі +2-3°C, сходи можуть витримувати короткочасне зниження температури до -5°C. Густота стояння 250-300 рослин/кв.м. За температури +17-20°C сходи з’являються на 9-15 добу. Для гарного формування листків та коренеплодів температура +18-25°C є оптимальною. Підвищена температура та низька вологість ґрунту призводять до сповільнення росту, коренеплоди дерев’яніють, знижується їх смакові та товарні якості. При зниженні температури до +10°C та нижче відбувається затягування вегетаційного періоду, інтенсивність забарвлення коренеплодів знижується. Достатня вологість ґрунту відіграє важливу роль особливо в період появи сходів, наростання листкової маси, формування та росту коренеплодів. До суттєвого зниження товарних властивостей та розтріскування коренеплодів призводять різкі коливання вологості ґрунту. Рослина легко переносить посухи, але довготривалий посушливий період значною мірою погіршує товарні якості коренеплодів, вони ростуть дрібними, неправильної форми. Найкращими ґрунтами для вирощування моркви є суглинки, супіщані середні за механічним складом та нейтральною реакцією, важкі та запливаючі ґрунти не придатні. Органічні добрива потрібно вносити тільки у вигляді перепрілого гною.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: пізньостиглий