Морква Шантане Роял, 10 г
ОПИС
Шантане Роял — середньоранній сорт з вегетаційним періодом 105-115 днів. Коренеплоди конічної форми, довжиною 17-20 см, з невеликою серцевиною, соковиті та солодкі. Сорт чудово підходить для споживання у свіжому вигляді, приготування пюре та соку.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт моркви вирощується у відкритому ґрунті. Висів насіння проводять у квітні-травні, на глибину 1-3 см. Насіння проростає при температурі +2-3°C, сходи можуть витримувати короткочасне зниження температури до -5°C. Густота стояння 100-250 рос/м. Поява сходів на 9-15 добу відбувається при оптимальній температурі +17-20°C. Температура +18-25°C є найкращою для формування та росту листкової маси та коренеплодів. При недостатній кількості вологи та підвищенні температури ріст рослини стає повільнішим, коренеплоди дерев’яніють, смакові якості суттєво знижуються. Температура нижче +10°C призводить до зменшення інтенсивності забарвлення. Рослина потребує гарного зволоження особливо в періоди появи сходів, максимального наростання листкової маси та росту коренеплоду. Коливання вологості ґрунту значно погіршує товарні властивості моркви, призводить до розтріскування плодів. Рослина гарно переносить посуху, але довготривалий посушливий період негативно позначається на якості коренеплодів, вони ростуть дрібними, неправильної форми, врожайність значно знижується. Культура досить вибаглива до кількості світла, тому затінені місця не підходять для вирощування моркви її продуктивність знижується. Суглинки, супіщані середні за механічним складом ґрунти з нейтральною реакцією найкраще підходять для отримання якісного врожаю моркви.Не придатними для вирощування культури є важкі, запливаючі ґрунти. Органічні добрива позитивно впливають на формування високоякісного врожаю, але потрібно пам’ятати, що їх необхідно вносити тільки у перепрілому вигляді.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньоранній