Морква Нантська, 20 г
ОПИС
Нантська — середньоранній (80-100 днів) еталонний сорт соковитої солодкої моркви, який завоював світову прихильність городників і фермерів. Гладенькі коренеплоди циліндричної форми, довжиною 17-22 см, масою 90-160 г, із ніжним яскраво-помаранчевим м’якушем і невеликою серцевиною. Вміст каротину підвищений (до 19 мг). Наприкінці вегетації верхівка коренеплоду набуває зеленувате або фіолетове забарвлення, що є нормальним для даного сортотипу. Врожайність 2,5-6,5 кг/кв.м. Відзначається гарним зовнішнім виглядом, високими смаковими якостями, які чудово розкриваються як під час споживання у свіжому вигляді, так і в гарячих стравах. Добре зберігається без втрати якості.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають насіння безпосередньо в ґрунт за нормою 0,12-0,6 г/кв.м, глибина загортання у вологий ґрунт 1-3 см, проростає при +3-5°C, сходи з’являться через 20-30 діб. Оптимальна температура для росту +18-25°C. У фазі 1-2 справжніх листків посіви потребують проріджування, оптимальна густота стояння 70-140 рослин/кв.м. Морква досить вимоглива до рівномірного зволоження ґрунту впродовж усієї вегетації. Важкі, кислі й погано окультурені ґрунти непридатні для її вирощування.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньоранній