Морква Натофі, 20 г
ОПИС
Натофі — сорт нантського типу, з високими товарними та смаковими властивостями та високою цукристістю. Вегетаційний період, від сходів до технічної стиглості, 95-115 днів. Коренеплід циліндричної форми, великий, вирівняний, зверху не зеленіє, шкірка тонка і гладенька, з маленькою серцевиною, оранжево-червоного забарвлення, довжиною 20-22 см. Гичка міцно тримається до коренеплоду, але має маленьке місце прикріплення. Сорт широко використовують в кулінарії, при консервуванні, для приготування соку, є придатним для споживання у свіжому вигляді та для довготривалого зберігання.
ВИРОЩУВАННЯ
Висівають насіння безпосередньо в ґрунт за нормою 0,12-0,6 г/кв.м, глибина загортання у вологий ґрунт 1-3 см, проростає при +3-5°C, сходи з’являться через 20-30 діб. Оптимальна температура для росту +18-25°C. У фазі 1-2 справжніх листків посіви потребують проріджування, оптимальна густота стояння 70-140 рослин/кв.м. Морква досить вимоглива до рівномірного зволоження ґрунту впродовж усієї вегетації. Важкі, кислі й погано окультурені ґрунти непридатні для її вирощування.
- Насіння: сортове
- Термін дозрівання: середньостиглий