Огiрок Засолочний, 1 г
ОПИС
Засолочний — період від сходів до початку плодоношення 44–47 днів. Зеленець циліндричної форми, довжиною 11–12 см, масою 75–110 г, поверхня горбкувата. Урожайність 3,0–3,5 кг/кв.м. Не переносить заморозків. Відносно стійкий до пероноспорозу. Смакові властивості свіжих та консервованих плодів добрі. Для соління та консервування.
ВИРОЩУВАННЯ
Сорт для відкритого ґрунту, вирощується через розсаду та прямим висівом. Проростає насіння при 12–13°C. Двох-трьох тижневу розсаду з 2–3 справжніми листками висаджують у відкритий ґрунт, коли мине загроза заморозків. Густота стояння 2-3 рослини/кв.м. Денна температура для огірка становить 25-30°C, нічна 15-18°C. Значне підвищення або зниження температур сповільнює ріст рослини, огірки перестають плодоносити. Якість плодів залежить значною мірою від достатньої вологості повітря та сонячного світла. Огірок краще розвивається на легких за механічним складом ґрунтах, які мають нейтральну кислотність. Рослина дає гарні врожаї на збагачених органікою та мінеральними добривами ґрунтах.
- Насіння: сортове
- Запилення: бджолозапильний
- Термін дозрівання: ранньостиглий